Kamu volt az észak-karolinai rémisztőbohóc-észlelés

külföld
2016 szeptember 12., 10:41
comments 40

Még augusztusban írtuk meg, hogy a dél-karolinai Greenville nevű városban több lakó is arról tett bejelentést a rendőrségen, hogy rémisztő, bohócruhás embereket láttak a településen. Volt, amelyik gyerekeknek kínált pénzt, és megpróbálta becsalogatni őket a közeli erőbe, de olyanok is, akik zöld lézerekkel villogtak éjjel az erdőben, aztán, mikor a közelükbe ért egy helyi lakos, elszaladtak.

A greenville-i bohócok bejárták a teljes amerikai médiát, rengeteg újság és beszélgetős műsor foglalkozott velük. Több helyen felmerült, hogy kamu az egész, és csak a 2017-es új Stephen King-film gerillamarketingje, de a helyi rendőrség egyelőre nem mondott olyat, hogy a bejelentések hamisak lettek volna, csak az a tuti, hogy

a hatóság egyik alkalommal sem tudta megerősíteni, hogy valóban voltak bohócok a helyszínen.

Szeptember elején aztán a bohócészlelések átterjedtek egy másik államba, Észak-Karolinába is. Ott, egy Winston-Salem nevű kisvárosban állította azt egy férfi, hogy egy bohóc betörte a háza ablakát, aztán elszaladt. Később ebben a városban is elterjedt, hogy bohócok gyerekeket próbálnak becsalogatni az erőbe, a rendőrség még névtelen bejelentést is kapott ilyesmiről.

Az itteni rendőrség azonban sokkal határozottabb volt, mint a greeville-i,  Winston-Salemben ugyanis napok alatt kimondták, hogy

a bohócészlelések kamuk, nincsenek semmilyen rémisztő bohócok a városban.

Sőt, eljárást is indítottak egy David Wayne Armstrong nevű férfi ellen, aki a rendőrség szerint hamis bejelentéseket tette. Ő viszont majdnem olyan rémisztő, mint egy gonosz bohóc:

link Forrás

A helyi rendőrség az eljárástól függetlenül kéri Winston-Salem lakosait, hogy aki esetleg mégis bohócot lát, ne féljen, hívja nyugodtan a zsarukat, ki fogják vizsgálni a dolgot. (
)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.