Sors Tamás ezüstérmet szerzett 200 méter vegyesen

sport
2016 szeptember 12., 04:42
comments 9

Az S9-es sérültségi kategóriában versenyző Sors Tamás vasárnap ezüstérmet szerzett 200 méteres vegyesúszásban a riói paralimpián. Az ugyanebben a számban induló másik magyar úszó, Tóth Tamás a negyedik helyen végzett, míg a győzelem az olasz Federico Morlacchié lett.Sors Tamás a 200 méteres vegyesúszás döntõjében a riói paralimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. szeptember 11-én. - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 100 méter pillangón kétszeres címvédő Sors másodikként, a Londonban gyorson két ezüstöt is szerző Tóth Tamás negyedikként került be az előfutamból a döntőbe, így lehetett reménykedni az újabb magyar éremben. A két versenyző egymás mellett úszott a döntőben.

„Nagy meglepetés ez az ezüst, még fel sem fogtam. A pillangót nem tudom visszafogni, az mindig olyan, hogy megindulok és megyek, háton arra kellett figyelnem, hogy ne lassuljak le, amire hajlamos vagyok, mellen figyeltem a többiekre, gyorson pedig bekapcsoltam a lábamat, amennyire tudtam” - nyilatkozta a 24 éves pécsi Sors Tamás.

Sors Tamás ezüstérmet szerzett. - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Federico Morlacchi várhatóan pillangón is nagy ellenfele lesz majd Sorsnak, aki ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: látszik, hogy az olasz nagyon jó formában van, várhatóan nagy lesz majd kettejük között a csata.

Tóth azt mondta, a reggeli előfutam után látta, hogy neki ez a negyedik hely lehet a realitás, és mivel a döntőben nem történt semmi váratlan, ezt sikerült is megszereznie. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.