A Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága szerint az, hogy Matolcsy közpénzzel tömi szeretőjét, egy morális kérdés, ezért nem kell foglalkozni vele

POLITIKA
2016 szeptember 14., 14:26
comments 339

„Az MNB felügyelőbizottsága elsősorban törvényességi, szabályossági szempontból ellenőrzi a jegybank működését”,

ezért aztán nem foglalkozik Matolcsy György új szeretőjével, Vajda Zitával és az általa havonta megkeresett közpénz-milliókkal, hiszen az csak egy morális kérdés – magyarázta az ATV-nek Nyikos László, a Magyar Nemzeti Bank egyetlen ellenzéki (egyébként jobbikos) tagja.

„A sajtóban Matolcsy barátnőjeként megnevezett Vajda Zita ugyanis nem köztisztviselő, nem közalkalmazott és nem közszereplő”

– mondta Nyikos, pedig ezt árnyalja az a tény, hogy az egyetemi világban (is) durván kiugrónak nevezhető fizetését az MNB-től való májusi felmondása után most is közpénzből, a Pallas Athéné alapítványoktól kapja.

photo_camera Matolcsy György és Vajda Zita.

Varga Mihály korábban azt mondta a Matolcsy György szeretőjével kapcsolatos kérdésre, hogy az MNB „jól ellenőrzött szervezet, van felügyelőbizottsága is”.

Nyikos szerint mivel az MNB részvénytársasági formában működik, ezért alkalmazottjai nem közalkalmazottak, hanem munkvállalók. Ezért őrült nagy fizetése sem vet fel törvényességi kérdéseket, mondta. (ATV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.