A FIFA megerősítette, hogy tényleg vége az Aranylabdának

futball
2016 szeptember 16., 14:27
comments 35

Először a spanyol Mundo Deportivo írt arról, hogy megszűnhet a FIFA és a France Football (FF) közös díja, az Aranylabda. A lap szerint hónapokig tartó egyeztetések végén a FIFA kezdeményezte a váltást, ugyanis Gianni Infantino elnök megint önállóan, az Év játékosa nevű díjjal szeretné kitüntetni az előző év legjobb focistáját.Lionel Messi négyszer kapta meg az Aranylabdát - AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI

A nemzetközi szövetség pénteki közleménye szerint a FIFA és az FF közötti szerződés januárban lejár, de már augusztus elején közölték a szaklap illetékeseivel, hogy a megállapodást nem hosszabbítják meg. Azt írták, továbbra is jutalmazni fogják a legjobb játékosokat, de a díj nevét, illetve az átadás helyét és idejét csak később jelentik be.
Közösségi oldalán az FF is megerősítette a döntést.

Az Aranylabdát először 1956-ban adták át a francia hetilap munkatársai, a FIFA 1988-ban alapította saját elismerését, a kettő pedig 2010-ben egyesült. A FIFA Aranylabda szavazáson újságírók, a válogatottak csapatkapitányai és szövetségi kapitányai vehettek részt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.