Egymillió embernek kellett elmenekülnie Dél-Szudánból a polgárháború miatt

külföld
2016 szeptember 16., 19:59
comments 76

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) adata szerint túllépte az egymilliót azoknak a száma, akik az országban dúló polgárháború miatt menekültek el Dél-Szudánból. A jelentés szerint a júliusban Jubábak kitört harcok miatt újra rengetegen hagyták el az országot. Az ENSZ szerint július óta 185 ezer ember menekült el az országból.Fotó: AFP/Charles Atiki LomodongDél-Szudánon belül pedig 1,6 millió embernek kellett lakóhelyet váltania, ami azt jelenti, hogy 2013 óta az ország lakosságának 20 százaléka gyakorlatilag hajléktalanná vált. A menekültek többsége Ugandába ment, sok olyan gyerek érkezett a menekülttáborokba, akik elvesztették a szüleiket a harcokban.

A béke kikényszerítése érdekében az ENSZ 4000 fős békefenntartó egységet akar Jubába küldeni, mivel jelenleg csak 1200 ENSZ-katona tartózkodik az országban. Az erről szóló felhatalmazást még nem fogadták el. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.