Külföldre űzték a lehúzós ügyfelek a kórházi szobákat kifestő Lakatos Norbertet

életmód
2016 szeptember 16., 11:57
comments 274

Sokan kihasználták a kórházfestőként híressé vált Lakatos Norbert jószívűségét, így inkább Németországban vállalt munkát. A Roma Sajtóközpont cikke.

A férfi akciójáról idén februárban tudósítottunk, amikor hálából kifestette a kislányát kezelő kistarcsai Flór Ferenc Kórház egyik szobáját. Az egyszerinek indult akció aztán szinte mozgalommá nőtte ki magát: Lakatoshoz több önkéntes, majd egy festékforgalmazó cég is csatlakozott, és több rászoruló kórház kórteremét is kifestették az elmúlt hónapokban.

A két éve vállalkozóként dolgozó festő azonban nemrégiben Németországban kényszerült munkát vállalni.

„Sikerült kicsit jobb körökben vállalnom melót, de ennek ára volt. Elvileg többet kerestem volna, de az ügyfelek egy része vagy menet közben akarta lealkudni az árat, vagy ugyanazért az összegét egyre több munkát kért. Két éve vagyok maszek festő, és folyamatosan volt munkám, de hiába fizettek ki az egyik helyen, ha a következőben le akartak húzni. Az egyik hozta, a másik vitte a hasznot. Családom van, albérletet kell fizetnem, a kislányom bölcsibe jár, nem tehetem meg, hogy hónapokig vitatkozzak, vagy pereskedjek a pénzemért. Szívesen segítek kórházakban, vagy ahol szükség van erre, de nem vagyok milliárdos hobbifestő, meg is kell élnem”

– mesélt az RSK-nak az országváltás okairól.

Lakatos két hónapja dolgozik egy magyar tulajdonú cégnek - elmondása szerint nagyon korrekt körülmények között. Éjszakánként kell boltokat festenie Németország legkülönbözőbb pontjain.

Lakatos Norbert Berlinben
photo_camera Lakatos Norbert Berlinben

A fiatalember a külföldi munkavállalás ellenére sem hagyta abba a társadalmi munkát. Néhány hetente hazajár és a szabad idejében önkéntes társaival járják a lerobbant, festésre szoruló kórtermeket: a közeljövőben például a Heim Pál Kórház kerül sorra.

„Nagyon jó helyem van ennél a cégnél, de hosszú távon mindenképp Magyarországon képzelem el a jövőmet. Ott van a családom, ott vannak a barátaim, ott a hazám, ott akarok élni és dolgozni” – zárta a beszélgetést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.