Egyre biztosabb, hogy Róma nem indul a 2024-es olimpia rendezéséért

külföld
2016 szeptember 17., 06:35
comments 136

Virginia Raggi római főpolgármester a jövő héten jelenti be hivatalosan, miként döntött az olasz főváros a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésének pályázatáról, de nemet fog mondani - írta a Corriere della Sera olasz napilap szombaton.

Az újság értesülései szerint a döntést Beppe Grillo a római főpolgármester mögött álló 5 Csillag Mozgalom (M5S) ellenzéki párt vezére hozta meg. Beppe Grillo korábban már hangoztatta, hogy Róma nem kér az olimpiából. A római főpolgármesteri hivatalból kiszivárgott hírek szerint is Virginia Raggi nemet fog mondani, és a bejelentést egy olyan félkész római sportlétesítményben teszi majd, amelynek befejezése évek óta várat magára.

A SkyTg24 olasz hírtelevízió emlékeztette Virginia Raggit, hogy a júniusi főpolgármesteri kampánya záróbeszédében népszavazást ígért Róma 2024-es olimpiai jelöléséről.

Virginia Raggi kezdettől fogva hangsúlyozta, hogy az anyagi gondok által és korrupciós-közigazgatási botrányoktól sújtott olasz fővárosban nem tartja céleszerűnek olimpiai játékok rendezését.

A rendezést ugyanakkor a Matteo Renzi vezette olasz kormány és Giovanni Malago az olasz olimpiai bizottság (CONI) is erősen támogatja. A CONI elnöke többször figyelmeztette Virginia Raggit, hogy az esetleges visszalépés esetén, Róma és Olaszország akár harminc vagy talán ötven évre is eleshet egy következő olimpia  megrendezésének lehetőségétől. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.