Colleen Bell elhagyja Magyarországot

politika
2016 szeptember 20., 03:57
comments 146

Akár demokrata, akár republikánus elnöke lesz az Egyesült Államoknak a novemberi választás után, Colleen Bell, az amerikaiak budapesti nagykövete mindenképpen itt hagyja posztját, írja a Magyar Nemzet saját értesüléseire hivatkozva. Bell hivatalosan 2015. január 21. óta nagykövet, vagyis távozása idő előtti lesz, még ha a lap értesülései szerint jövő tavaszig még a posztján marad.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Bell belefáradt a magyar-amerikai kapcsolatok "reménytelennek tűnő" egyengetésébe. Bellt hosszas huzavona után, a magyar-amerikai kapcsolatok mélypontján nevezték ki, részben azzal a szándékkal, hogy az André Goodfriend ügyvivősége idején a kitiltási botrány miatt megmerevedett viszonyt javítsa. Bell ennek megfelelően igazi mosolydiplomáciát folytatott, bár az amerikaiaknak fontos témákban, a korrupció és az antiszemitizmus ügyében fogalmazott meg kritikákat.

Bell utódlása azon is múlik, hogy ki nyeri az amerikai elnökválasztást. Orbán látványosan feladta, hogy kiegyezzen a most kormányzó demokratákkal, többször is egyértelművé tette, hogy Donald Trumpot támogatja. Ugyanakkor a jelek szerint a republikánusok közt sincsenek hívei, legalábbis egy vezető republikánus sem vette még védelmébe Orbánt vagy a magyar kormányt, amellyel mostanában legfeljebb államtitkár-helyettesi szinten tárgyalnak az amerikaiak. (Címlapképünkön Colleen Bell egy tülökkürtöt próbál megfújni. MTI Fotó: Ujvári Sándor.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.