Mészáros Lőrincék még a vártnál is sokkal drágábban villamosítanak vasútvonalat

POLITIKA
2016 szeptember 23., 14:08
comments 123

2015-ben a GYSEV közbeszerzést írt ki a Szombathely-Zalaszentiván vasútvonal villamosítására. A pályázaton a Swietelsky Vasúttechnika Kft. és a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő R-Kord Kft. konzorciuma nyert, és a győzelem már akkor bekerült a hírekbe, mert kiderült, hogy bár a GYSEV 9,5 milliárd forintra becsülte a munkát, Mészárosék

13,3 milliárdért vállalták a villamosítást.

A Közbeszerzési Értesítőben most megjelent hirdetmény szerint azonban a munka még ennél is többe fog kerülni, ezért meg kellett emelni a szerződés értékét további 426 millió forinttal.

Így Mészárosék konzorciuma összesen 13,72 milliárd forintot szakíthat a beruházáson.

A konzorciumnak persze nem ez az egyetlen vasútfelújítása, ők végzik a korábban 55,5 milliárdra becsült, szintén uniós támogatásból készülő Szántód-Kőröshegy – Balatonszentgyörgy vasútvonal és a Fonyód-Kaposvár vonalszakasz 73 milliárdos felújítását is. (Átlátszó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.