Azzal vádolják a calais-i menekülttábor önkénteseit, hogy szexet követeltek a migránsoktól ételért és ellátásért cserébe

külföld
2016 szeptember 24., 06:28
comments 138

Szexbotrányról ír a brit és a francia média: a francaországi Calais mellett lévő menekülttábor több önkéntes segítőjét is az a vád érte, hogy

szexuálisan kihasználják a migránsokat.

A táborban tevékenykedő egyik segélyszervezet brit munkatársa azt írta a Facebookon, hogy legalább egy férfi aktivistáról tud, aki

szexuális ellenszolgáltatásokat követelt a nyomorúságos tábor női lakóitól az ételért és az ellátásért cserébe.

Más források szerint a Dzsungelnek nevezett, illegális calais-i tábor férfi dolgozói közt egészen elterjedt ez a gyakorlat, de több önkéntesnőt is megvádoltak a férfi migránsok szexuális kihasználásával. Néhány aktivista szerint francia nőt széles körben létesítenek szexuális kapcsolatot migránsokkal segítségért cserébe.

Ezen kívül a Dzsungelben komoly (férfi és női) prostitúciós hálózatok alakultak ki, és a mostani vádak szerint ezeket is a táborban lévő segélyszervezetek önkéntesei irányítják, és ők használják ki ezeken keresztül az Nagy-Britanniába igyekvő bevándorlókat.

photo_camera Így néz ki a calais-i tábor. Hátul a segélyszervezetek által felállított konténerszállások, elöl a régebben összetákolt sátrak. (AFP / PHILIPPE HUGUEN)

A Telegraphnak egy női önkéntes azt mondta, hogy több női kollégája „szexversenyeket” rendez a férfi bevándorlókkal. Emiatt pedig a tábor veszélyessé vált a többi női önkéntesnek is, hiszen a kollégáik viselkedése miatt több bevándorló is azt hiszi, hogy „az európai nőkkel bármit megtehetnek, és hogy az európai nők mindenre hajlandók”. Egy önkéntes nő azt mondta, hogy bár korábban semmi gondja nem volt azzal, ha egyedül kellett sétálnia éjjelente a táborban, hiszen teljesen biztonságban volt, ennek mostanra vége, és már napnyugta után nem merne egyedül végigmenni a Dzsungel utcáin.

A segélyszervezetek vezetői most attól tartanak, hogy a vádak, és az azok miatt kipattant botrány eltántoríthatja majd a brit és a francia lakosságot attól, hogy adományokkal segítse a szervezetek munkáját, és ezzel javítsák a bevándorlók sorsát. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.