Külön listátval indul 2018-ban az Együtt

POLITIKA
2016 szeptember 24., 15:02
comments 213

A párt a szombati küldöttgyűlésén döntött arról, hogy az ellenzéki megújulás érdekében önálló listát állítanak 2018-ban, mert szerintük csak így tudják bővíteni szavazótáborukat. Ugyanakkor állást foglaltak az ellenzéki jelöltek előválasztásáról, mert úgy látják, ez teszi lehetővé, hogy a legrátermettebbeket tiszta versenyben válasszák ki a polgárok. Kikötötték, hogy csak az lehet jelölt, aki valóban győzni és változtatni akar 2018-ban, és aki semmilyen különalkut nem köt a rezsimmel.

Az Együtt lehetségesnek tartja a győzelmet, úgy látják, létre lehet hozni a mostani kormány leváltásához szükséges koalíciót. Ugyanakkor a párt szerint ez csak akkor lehetséges, ha garanciát tudnak adni a választóknak arra, hogy a kormányváltás egyben megújulást is hoz.

Az Együtt határozata egységes fellépésre sürgeti a parlamenti ellenzéket, hogy „az Országgyűlés mihamarabb változtasson a tisztességtelen és aránytalan választási szabályokon”. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.