Ej, de nehéz dolog tyúkkal csókolózni!

ÁLLAT
2016 szeptember 25., 09:08
comments 55
Akármilyen csókosszájú, ne vesse rá magát a csirkére. Fotó: Andrew / Flickr CC BY-SA 2.0
photo_camera Akármilyen csókosszájú, ne vesse rá magát a csirkére. Fotó: Andrew / Flickr CC BY-SA 2.0

Különös okot talált a szalmonellás fertőzések elszaporodására az amerikai járványügyi központ, a CDC. Szeptemberben publikált tanulmányuk szerint az esetszám növekedése összefüggést mutat azzal, hogy mostanában egyre többen tartanak csirkét házikedvencként.

Ez persze még nem lenne elég ok a fertőzésekre. Ennél szorosabb kapcsolat kell a vírus elkapásához. A CDC tanulmánya szerint ez a szorosabb kapcsolat pedig sokszor meg is valósul:

"A legtöbb érintkezés a betegek otthonában történt. A kockázatos viselkedés részeként a lakáson belül tartottak baromfit, amit ölelgettek, csókolgattak is" - írják.

Emberek, ahogy azt már a nagy madárinfluenza-pánik idején is javasoltam,

ne csókolózzanak csirkével!

(Via CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.