80 milliárd felett költ idén az MTVA

Tbg
Média
2016 szeptember 26., 07:38
comments 6

A kiemelt sportesemények és az ismeretterjesztő új M5 csatorna elindításának nem várt költségeivel indokolta a közmédia a Népszabadságnak, hogy miért kellett pótlólagosan kiigazítani az így is horribilis, 77,7 milliárd forintos éves büdzsét.

Most tehát az NMHH által kipótolt összeggel 84,7 milliárdból készülnek a közmédia műsorai.

A jelenség mögött ráadásul van egy furcsaság is: a közmédia folyamatos létszámleépítéseket jelent be, tehát az elszálló költségek mellett igyekeznek a bérköltségeken is faragni, de ez valamiért nem sikerül.

„de ezzel is csak néhány százmillió forintot tud fogni a béreken, miközben már alig van szakember, aki műsorokat készít. De nem is kellenek, mert az MTVA egyre több műsort rendel külső gyártó cégektől”

írja a lap.

A külsős cégek közül kiemelkedőek, milliárdos nagyságrendben kapnak megrendelést Kálomista Gábor és Halkó Gabriella érdekeltségei, de az új csatorna, az M5 is ilyen külsős kifizetőhelynek számít a lap szerint:

„Eddig 2,5 milliárd forintért rendeltek rá műsort külsős beszállítóktól”

írja a Népszabadság, amely részletesen átveszi, kik és milyen műsorokkal gazdagítják az új csatornát. (Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.