Átlépett a földön fekvő, vérző rendőrökön a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja

bűnügy
2016 szeptember 26., 12:58
comments 254

Milliméteres pontossággal a Teréz körúti helyszínre szabták a bombát, ami szombat este robbant fel egy kirakatban, életveszélyesen, illetve súlyosan megsebesítve két rendőrt – értesült a hvg.hu. A lap információi szerint a feltételezett elkövető egy zacskóval a kezében, 20-30 perccel a robbanás előtt jelent meg a helyszínen, az egyik mélyedésbe letett egy táskát, aztán a szomszédos mélyedésben várakozott. Amikor a rendőrpár elhaladt előtte, zacskójába nyúlt – ekkor következett be a robbanás. Ezután kilépett a rejtekhelyéről, majd komótosan, a földön fekvő, vérző rendőröket alaposan megszemlélve távozott a Király utca felé.

A lap szerint alapos tervre utal, hogy a tettes a hatást jó előre kiszámította: az üzlethelyiség falai, a parkoló autók és a közelben található nyilvános vécé mintegy katlant képeztek, ami megakadályozta, hogy akár a közvetlen közelben tartózkodó tettes, akár más járókelők megsérüljenek.

Ennek némileg ellentmond az a tény, hogy a helyszínelő rendőrök még a Király utca sarkán, a Starbucks előtt, a robbanás helyszínétől úgy 100 méterre is találtak szögeket, illetve az, hogy ha már ekkora profi volt a más beszámolók szerint kék farmert és fehér sportcipőt viselő, 20-25 év körüli elkövető, akkor miért hagyta, hogy a biztonsági kamera felvegye, amit művel.

A rendőrség korábban azt ígérte, hogy ma bemutatja a kamerák felvételeit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.