Hallottak-e „Allah Akbar”-kiáltást? – kérdezték a rendőrök a tanúkat

Tbg
bűnügy
2016 szeptember 26., 04:38
comments 493

Néhány másodperccel kerülte csak el a robbanást a Teréz körúton szombat késő este a egy fotós és párja, írja a Népszabadság.

Kleb Attilát és élettársát a rendőrség is kihallgatta, és mint beszámoltak róla nemcsak a rendőrök által feltett kérdések voltak különösek számukra.

A pár egy koncertre indult fél tizenegykor, a Teréz körúton haladtak miután kilépek a lakásukból.

Feltűnt nekik, hogy az állandó jelleggel az egyik kapualjban élő hajléktalan, nincs a helyén.

Ezután láttak két láthatósági mellényes alakot maguk előtt (nem tudták, hogy rendőrök vagy közterület-felügyelők), majd befordultak a Teréz krt. 2-4. és a 6-os számot elválasztó kis utcába, a Dohnányi Ernőbe. Ekkor hallották a robbanást.

photo_camera A Teréz körút 4. és 2. számú házak a Google Street View képén, illetve a robbantás helyszíne szombat este.

„Takart minket az épület, amikor elképesztő robaj rázta meg a környéket. Először még vártunk egy kicsit, hátha lesz még egy robbanás, de nem volt. Aztán hívtam a 112-t"

- idézi a lap Kleb Attilát.

A fotós ezután a lassan oszló porfelhőben előbb egy, majd két fekvő alakot pillantott meg, aki fölé két civil ruhás hajolt. Akkor még nem tudta, hogy civil ruhás nyomozókról van szó, egyikük a megsérült rendőrnő nyaki vénáját szorította el.

Klebet és párját ezután tanúként hallgatták, mint mondta, őt emberölési kísérlet gyanúja, párját már gyilkosság miatt. A tanúvallomási jegyzőkönyvből másolatot nem kaptak.

A kihallgatásól ennyit mesélt a fotós:

„a kérdések sorában az elsők között szerepelt, hogy hallottak-e a robbanás előtt »Allah Akbar!« kiáltást. A fényképész elmosolyodott – „ilyesmiről szó sincs, csendes volt a környék, senki nem kiabált semmit egészen a robbanásig.”

(UPDATE: Kleb Attila Facebook-posztban azt közölte, ez valójában nem az elsők között szerepelt, hanem az utolsó kérdés volt.)

Kleb készített néhány képet, mielőtt kiérkeztek volna a hatóságok, mint mondta, a szögek egészen a Király utcáig elrepültek. Szerinte sok szöget fogott fel a kapualj, illetve a Teréz krt. 4-es számú ház előtt álló nyilvános vécé.

A robbantásban két rendőr sérült meg, a rendőrség szerint a járőrök voltak a támadás célpontjai.

A robbantót a rendőrség keresi. Gyanúsítottjuk 170 cm magas, 20-25 éves, és sötét vászondzsekit, világos halászsapkát, kék farmert és fehér sportcipőt viselő személy.

Kleb nem a Népszabadság fotósa, mint azt korábban rosszul írtuk. (Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.