Elnézést kért Horváth fociedző a nőktől, amiért a szar férficsapatát dühében lánycsapatnak nevezte

sport
2016 szeptember 27., 08:04
comments 51

Horváth Ferenc, a csatárból lett edző a legviccesebb nyilatkozó a magyar futbelléletben, most viszont alaposan megzavarták a nők, illetve a túlfizetett, lélektelen férfiak.

Miután az anyagilag, edzőpályailag és szurkolótáborilag is jól eleresztett, de a bajnokságban tökutolsó Diósgyőr a hétvégén megint kikapott otthon, pont egy olyan meccsen, amire a korábbi, lélektelen vereségek miatt ingyen engedték be a nézőket, ezért még sokan is látták az alibizést, a kiborult Horváth ezt nyilatkozta:

Az utóbbi idők játéka után kijön sok ezer ember a stadionba, szurkol a csapatnak, és mégis lemegy úgy negyvenöt perc, hogy nincs egy szabálytalanság, nincs egy keményebb belépő, és nem látszik, hogy melyik a hazai csapat. Ezek után nem lehet taktikáról, játékrendszerről beszélni. Ha öt percet játszhattam volna, akkor valakinek a „szívét” biztosan kitéptem volna. Nagyon nehéz azonosulnom azzal, hogy a csapatom úgy futballozik, mint egy lánycsapat.

Az edző most interjút adott a klubhonlapnak, és ebben bocsánatot kért a lányozásért, ebben a formában:

- Amikor azt mondtam, hogy olyanok voltunk, mint egy lánycsapat, nem az volt a célom, hogy bármelyik női sportolót vagy csapatot megbántsam, de ha mégis így történt a kirohanásom okán, azért teljes mértékben elnézést kérek.

Ezek után szerintem nem fogod elhinni, mi volt Horváth következő mondata:

Viszont, ha egy női csapatot indítasz egy férfi bajnokságban, az nagyon nagy baj.

Horváth szenzitív emberként pontosan érzékeli, hogy rohanó világunkban egyre inkább elmosodnak a sarkos, vonalzóval húzott határok a férfi- és női szexualitás között, az interjú későbbi részében ugyanis önmagát nőnemű nyilvánosházvezetőnek, a játékosait pedig kurváknak láttatta egy hasonlatban. Arról beszélt éppen, hogy örült annak, hogy a vesztes meccsen a közönség őt éltette, a klubvezetés pedig nem rúgta ki egyből a rossz eredmények miatt, amit így fogalmazott meg:

Örülök annak, hogy nem az volt az első lépés, hogy a madámot kiteszik a bordélyból.

(via nso.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.