Neveletlen rottweilerek téptek szét struccokat Szomódon

ÁLLAT
2016 szeptember 27., 16:14
comments 138

Szomódon nagy látványosság Nagy Gábor struccfarmja, ahova évek óta óvodás- és iskoláscsoportok járnak, így a házigazda bővíteni akarta a miniállatkertet. Már vannak ott kecskék, dámszarvasok, racka juhok, egy oroszlánfejű nyúl, papagájok, fürjek és egy aranyfácán is.

Pénteken viszont véget ért az idill: a Kemma írta meg, hogy több szemtanú szerint két nagyobb testű fekete kutya (pontosabban rottweiler) a kerítés alatt átbújt, és darabokra tépte szét a struccokat. Egy példány úszta meg sértetlenül a találkozást. Az állatorvos szerint egy másik viszont annyira megsebesült, hogy a sebe nemsokára elfertőződik. A lap szerint biztosítás nem volt a madarakra, a kár körülbelül egymillió forint.

A gazda másnap reggel érkezett haza, ekkor találta meg a tetemeket. Mint mondta, nem először volt baj rottweilerekkel, nemrég egy bicikliző kisfiút kezdtek el követni. A kutyák tulajdonosa a lapnak még a feltételezést is elutasította, hogy az ő kutyái lennének az elkövetők, és ugyan a kertben vannak a szökésre utaló nyomok, a gazda szerint abban az időpontban be voltak zárva a kutyái.

Nagy Gábor szerint évek kellenek, mire helyreáll a rend, a struccfarm talán egy év múlva nyithat újra. (Kemma)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.