Azért is lehetett olyan rossz Trump a vitában, mert egyszerűen lusta volt gyakorolni

külföld
2016 szeptember 28., 18:22
comments 88

A New York Times Trump kampányából érkező forrásokra hivatkozva írt arról, hogy a republikánus jelölt azért szerepelt annyira rosszul az első tévévitán Hillary Clintonnal, mert egyszerűen nem volt hajlandó rendesen gyakorolni.

Abban még a republikánus elemzők is egyetértenek, hogy az első vitát magasan nyerte Clinton, Trump teljesen fókuszálatlan és összeszedetlen volt.

A kampánystábból érkező információk szerint azért is lehetett ez, mert nem lehetett rávenni a hagyományos vitagyakorlásra, azaz amikor pódiumra kiállva bombázzák kérdésekkel és gyakorolnia kell a műfajt. Helyette inkább a tanácsadóival beszélgetett felkészülés gyanánt.

Ugyan a Vox szerint az is lehet a háttérben, hogy Trump tanácsadói a) így próbálják meg eltolni magukról a felelősséget b) tudván, hogy Trump minden róla szóló hírt elolvas, így akarják rávenni, hogy a következő vita előtt gyakoroljon, de arra is rávilágít azért, amit már sokan mondtak: Trump teljesen alkalmatlan arra, hogy a politikuslétnek ezt a szárazabb, szakmaibb részét elsajátítsa.

Annak ellenére, hogy tudta több tízmillióan fogják nézni és hogy ez egy mennyire fontos lehetőség lesz a számára, hogy megszólítsa az amerikai embereket, nem tekintett úgy a feladatra, mint egy szakmai kihívásra, ami rendes felkészülést és energiabefektetést igényelt volna, írják a Vox szerzői minderről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.