Három centin múlt annak a taxisnak az élete, aki megsérült a Teréz körúti robbantásban

bűnügy
2016 szeptember 28., 05:47
comments 98

A két rendőr mellett egy taxis is megsérült a szombati, Teréz körúti robbantásban. A Borsnak adott interjúban Farkas Frigyes azt mesélte, hogy két utast szállított, a férfi mellette ült, a nő hátul, és éppen elkapta az autót a detonáció.

Fülsiketítő robbanást hallott, és mire feleszmélt, a szélvédőn egy lyuk tátongott, a bal első ablak betört és az utasa szólt, hogy vérzik a feje. Az utasok nem sérültek meg.

A taxis kiszállt, és a két sérült rendőrhöz ment, akiket ekkor már négy-öt ember vett körül. A rendőrjárőr férfi tagja félig a nőn feküdt, mintha védelmezni akarná. Senki nem tudta, hogy mi történt, őt a rendőrök hajnal négyig hallgatták ki.

Csak reggel vette észre, hogy a tetőkárpitba is belefúródott egy szög, szerinte három centin múlt az élete. A taxis szeretne minél hamarabb újra munkába állni, de előtte még meg kell csináltatnia a kocsiját. Viszont cascója nincs és szerinte a kötelező sem fizet majd.

A Blikk információja szerint felébresztették a mélyaltatásból az életveszélyesen megsérült rendőrnőt. Egyelőre nem emlékszik arra, hogy mi történt vele. Járőrtársa már elhagyhatta az intenzív osztályt.

A HVG-nek nyilatkozó tűzszerészek szerint a robbantó vagy kapott kiképzést, vagy magát képezte addig, míg ekkora magabiztossággal tudta véghezvinni a támadást.

„A kamerafelvételen szakmai szempontból egyetlen fölösleges mozdulatot sem látni” – értett egyet egy szintén tűzszerész körökbe tartozó másik forrásunk. „Látszik, hogy nincs benne félelem, az egész nagyon kiszámított. Amiből az következik, hogy pontosan ismerte az eszközét, pontosan tudta, mit csinál. Ez az ember nem először robbantott, ha nem is élesben, de szerintem gyakorolhatott. Hogy nem először machinált ilyen szerkezettel, az biztos” – magyarázta a szakértő.

A férfi attól sem félt, hogy felrobban az eszköz, annyira bízott a pokolgépben, és szándékosan irányította úgy a robbanást, hogy az a két rendőrt érje.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.