Nem menekülttábor, csak filmforgatás van a Keletinél

Budapest
2016 szeptember 30., 09:31
comments 87

Néhány napja a Keleti Pályaudvaron a tavalyira kísértetiesen emlékeztető sátortábor állt fel. Csomó olvasónk meg is keresett minket azzal, hogy mi van a Keletiben, csak nem újabb menekülttábor?

Nem!! Nincsen!

A tábor nem igazi, a Keletiben Mundruczó Kornél, a Fehér Isten rendezőjének filmjét forgatják. A Felesleges ember forgatásának részleteiről és arról, hogy a filmben a menekülttábornak milyen szerepe lesz, az Index júliusban részletesen beszámolt.

A díszlet amúgy már augusztus elején is felállt egyszer, amikor szintén sokan félreértették, de most, a vasárnapi népszavazás közelsége miatt a dolog még problematikusabb lett. Így most egy kicsit olyan, mintha valaki direkt ijesztgetné a menekültekkel az embereket.

photo_camera A nem igazi táborról a képeket köszönjük Olvasóinknak

A film készítői tisztában vannak ezzel és nagyon sajnálják, ha valakit összezavart a helyzet, de az időpontot régebben egyeztették, mint ahogy a népszavazást kiírták volna.

Petrányi Viktória producer és Mundruczó Kornél rendező közleménye:

„Fontosnak tartjuk, hogy egyértelmű legyen, hogy a napokban, a Keleti pályaudvar előtti forgatásunk időpontja, egy régóta érvényes gyártási terv eredménye, színészegyeztetés, eszközök filmszakmai összefüggése. Semmilyen értelemben nem irányított időpont, nem politikai propaganada része, egy nyári forgatási jelenet folytatása.

Bízunk benne, hogy a filmmel több szolidaritást kelthetünk, és vitát generálhatunk félelmektől és manipulációktól sújtott társadalmunkban”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.