Várszegi Asztrik: Az erőszakos propaganda dacot vált ki, blokkolja a gondolkodást

POLITIKA
2016 szeptember 30., 10:28
comments 235

Várszegi Asztrik pannonhalmi bencés főapát ebben a videóban beszél a népszavazásról:

link Forrás

"Keresztény ember nem vállalhatja, hogy semmilyen segítséget sem kíván adni. Még az életünk árán sem. Még az ellenségemet is szeretnem kell" - fogalmaz többek között.  

A "nem" szavazatok melletti kampány szerinte egy erőszakos propagandává növekedett, és ez tapasztalata szerint könnyen válthat ki dacot. Ráadásul blokkolja a gondolkodást. A félelem pedig feszültséget teremt.  

Szerinte egy népvándorlást nem biztos, hogy meg lehet állítani. A helyzetet csak konszenzussal, közös gondolkodás után lehetne kezelni. Hozzáteszi, hogy ő sem tudja, hogy mi a teendő.

Emlékeztet, hogy több ember halt meg a Földközi-tengeren az utóbbi években Afrikából Európába menekülés közben, mint ahányan a nagy ókori tengeri csatákban elpusztultak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.