Az MKKP megtámadja az NVB határozatát a Kúrián

POLITIKA
2016 október 01., 14:05
comments 51

A Magyar Kétfarkú Putya Párt reakcióra arra, hogy a Nemzeti Választási Bizottság szerint „súlyosan jogsértő” a Kétfarkú Kutya Párt választási mobilalkalmazása:

  1. Állunk minden vizsgálat elé. Az NVB határozatát meg fogjuk támadni a Kúrián.
  2. Az applikáció semmilyen személyes adatot nem kezel. Ha szükséges, ezt a forráskóddal is fogjuk bizonyítani a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság előtt.
  3. Az applikáció nem teszi lehetővé, hogy a szavazólapról készített fénykép beküldője azonosítható legyen, így nem séti a titkosságot. Egyébként ahogyan az NVB határozata is rámutat, a választópolgárnak joga van elmondani, hogy miként szavazott. Nem értjük, hogy akkor anonim módon miért ne tehetné közzé a szavazólapról készült fényképet.
  4. A választási szervek iránti közbizalmat éppen az ilyen NVB határozatok rombolják. Vak aki nem látja, hogy milyen sokan félnek attól, hogy csalás lesz a választáson. Az applikáció éppen hogy elősegíti, hogy a bizalom erősödjön a választást lebonyolító szervek munkájában.
  5. Az NVB határozata jövő szerdán 16 órakor válik jogerőssé. Amíg nem jogerős, addig nem fejt ki joghatást, ezért nem befolyásolja az applikáció használatát vasárnap.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.