Unod már a sok politikai hírt és sokkal jobban érdekelne inkább egy galamb élete, lelki világa és belső eszmefuttatásai?

kultúra
2016 október 01., 07:49
comments 35

Nem hazudok, a Facebookom dobta fel, hogy egy éve ezen a napon megosztottam az ismerőseimel a csajszibarack.eoldal.hu honlapon található sok más értékes kreatív tartalom között megbújó történetet, Balláb naplóját.

VIGYÁZAT, SPOILER!

Ballábról, a galambró szól, aki megszületik, felfedezi az őt körülvevő világot, összebarátkozik egy kutyával és mindenféle kalandokba keveredik. A sztorit egy nem túl idős, valószínűleg nagyon aranyos lány írta meg két évvel ezelőtt. Az oldalán amúgy versek és egy másik napló van, azt egy ló, bocsánat, paripa írta, akit Dariusnak hívnak.

Balláb naplója tökéletes kikapcsolódás mindenkinek két nyomasztó és unalmas politikai hír között, aki élvezi az olyan irodalmi alkotásokat, amik egyáltalán nincsenek profin megírva, viszont kiderül belőlük, hogy a szerzőnek csodálatos lelke, hihetetlenül élénk fantáziája és irigylésre méltó elköteleződése van.

Bevezető

„Üdvözlök mindenkit, végre elárulhatom milyen állat is
vagyok én. Gondolom, sokat gondolkodtatok rajta és rengeteg tipp is volt, de
biztosíthatom, hogy énrám nem gondolatok. Én egy kicsit termetes tollas, csőrös
madárka vagyok, méghozzá egy galamb.
Na, hát ezt nem hittétek volna ugye?

Elmesélem mindenkinek, aki nyomon követi a meséimet milyen nehézségekkel kell
küszködnie a magamfajtáknak. Szerintem nem sokan gondoltak bele egy galamb
életébe, pedig naponta elmennek mellettük, és ami a legszomorúbb, hogy észre sem
veszik őket. Én szerintem épp eleget szenvedünk, de majd meglátjátok miért is.
Így úgysem hisztek nekem, de sebaj, majd megbizonyosodhattok róla mindannyian.
Nem is húzom, tovább a bevezetőt elkezdem…”

Hmm, vajon mi történt ezután? Csak egyféleképpen tudhatod meg...

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.