"Szívás az élet a medvék földjén" - mondja csurom véresen a férfi, aki épp túlélt két medvetámadást

ÁLLAT
2016 október 04., 05:17
comments 97

Az ötvenéves Todd Orr saját Facebook-oldalára posztolt egy videót, ami mostanra 31 millió megtekintésig jutott és még Mark Zuckerbeg is lájkolta. A férfi véresen, meglehetősen rossz állapotban mesél arról, hogyan élt túl egy medvetámadást.

A férfi Montanában indult el egy erdős szakaszon agancsokat keresni, eltávolodott már autójától, amikor egy mező végén észrevett egy grizzlyt két bocsával. Pedig a férfi tudta, hogy medvékkel sűrű szakaszon jár, félpercenként üvöltött is egyet, hogy az esetleg közelben lévő medvéket elijessze. Mégis felbukkant a medve gyermekeivel, és az ilyesmi nem szokott jól elsülni. Most is ez történt: az anyamedve rohanni kezdett a férfi felé, aki hiába használta a medvetámadás ellen hozott spray-t, a medvét ez hidegen hagyta.

Az állat megharapta a karját és a vállát, ahogy a férfi a földre vetette magát, és a nyakát védte a karjával. A támadás után a medve távozott, a férfi pedig elindult az autójához, de 5-10 perc múlva újra felbukkant, ezúttal a felsőtestén és a fején marta meg. A férfi ismét halottnak tetette magát, a medve pedig ismét lelépett, Orr ekkor tudott elvánszorogni három mérföldre lévő autójához, majd kórházba hajtott. Súlyos vágások voltak a karján és a fejbőrén is.

Igen, az élet szívás a medvék földjén.

- mondta Orr a videón.

A montanai természeti körzet szóvivője, Ron Aasheim megerősítette a támadás tényét, ez már az ötödik támadás volt idén ősszel és ezek elmondása szerint évről évre gyakoribbak. Egyelőre semmi nem utal arra, hogy a medve nem azért támadt volna, mert bocsait védte, de a parkőrök azért lezárták a területet és utánanéznek a támadás okainak.

A helyi seriff szerint nagyon ritka, hogy valakit kétszer támadjon meg egy nap ugyanaz a medve, ez olyan, mintha kétszer csapna valakibe egy nap a villám. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.