Öreg páter tanítja: everything's allright

vallás
2016 október 05., 18:06
comments 106

Botos Tamás kollégám – vagy talán mondhatom így: barátom – találta az alábbi, alighanem eszme- és vallástörténeti jelentőségű dokumentumot: a már nevében is szellemes, katolikus papokból álló PáterRock együttes adja elő a tiszafüredi róm. katólikus templomban a nem kevésbé szellemes elnevezésű Ocho Macho zenekar Jó nekem című Bob Marley-parafrázisát. A magyar könnyűzene egyik emlékezetes refrénje (vagy bridge?) különösen megkapóan hangzik a klasszicista templom díszletei között: „Öreg raszta tanítja: everything's allright”.

Az totális és globális ökuméné jegyében fogant előadás előrevetíti az egyébként szintén keresztény gyökerű rasztafarianizmus és a katolicizmus közeledését, és attól ugyan egyelőre nem kell tartani, hogy a püspökök pásztorbot helyett hatalmas spanglival hadonászva miséznek majd, de jelentős lépés lehet egy vidámabb, lazább, píszelgetősebb egyház imázsának kialakítása felé.

A lényeg röviden:

link Forrás

A teljes felvétel nagymagyarországos hangládával, sátánvillával:
link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.