A Fazekas maradt a legjobb középiskola, a Radnóti visszaesett

oktatás
2016 október 07., 09:48
comments 86

Megőrizte első helyét a legjobb középiskolák listáján a Fazekas, dobogós az Eötvös és a harmadik helyre jött fel a Toldy Ferenc.

A hvg állítja össze évente a listát, ami a matematikai és a szövegértési kompetenciamérés, a magyar-, a matematika-, a történelem és a nyelvi érettségi eredményeiből, valamint a végzősök felvételi eredményeiből áll össze.

Egy komolyabb változás van a listán, a tavaly még második Radnóti a nyolcadik helyre csúszott vissza. A két legjobb vidéki gimánzium a veszprémo Lovassy és a zalaegerszegi Zrínyi.

  1. Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Budapest)
  2. Eötvös József Gimnázium (Budapest V. kerület)
  3. Toldy Ferenc Gimnázium (Budapest I. kerület)
  4. Szent István Gimnázium (Budapest XIV. kerület)
  5. ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium (Budapest)
  6. Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola (Budapest)
  7. ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium (Budapest)
  8. ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest)
  9. Lovassy László Gimnázium (Veszprém)
  10. Zrínyi Miklós Gimnázium (Zalaegerszeg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.