Tamás Gáspár Miklós a Népszabadság-tüntetésen: "A magyar nép vezetői a magyar nép ellenségei"

POLITIKA
2016 október 08., 19:36
comments 279
link Forrás

"Abban a helyzetben vagyunk, hogy a magyar nép vezetői a magyar nép ellenségei. Abban a helyzetben vagyunk, hogy ezt még el sem lehet mondani az újságban, folyóiratokban, a színpadokon, a filmekben, rövidesen vége a magyar sajtószabadásgnak, szólásszabadságnak, amennyiben hagyjuk"

- mondta Tamás Gáspár Miklós filozófus a Kossuth téri tüntetésen, amit a Népszabadság bezárása miatt szerveztek.

"28 éve járok tüntetni a térre. Nem mentünk olyan nagyon sokra. Itt az ideje annak, hogy a sajtó- és szólásszabadságért, demokráciáért zajló évtizedes küzdelem eredményt hozzon. Az, ami ma történt, az disznóság."

A teljes beszéd a fenti videón. Fejléckép: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.