Nem oldja meg a munkaerőhiányt, ha leépítenek 100 ezer embert az állami szférában

gazdaság
2016 október 10., 05:02
comments 168

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Csepreghy Nándor a múlt héten arról beszélt, hogy a szakképzett munkaerő hiányára részben megoldás lehet egy akár 100 ezres leépítés is az állami szférában.

Navracsics Tibor akkori miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter egy ügyintézővel beszélget az ország első járási kormányablakának megnyitóján Miskolcon 2014. február 3-án (Fotó: Vajda János / MTI)
photo_camera Navracsics Tibor akkori miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter egy ügyintézővel beszélget az ország első járási kormányablakának megnyitóján Miskolcon 2014. február 3-án (Fotó: Vajda János / MTI)

De a Világgazdaság megkérdezett munkaerő-közvetítő szakembereket, akik „eltérő vehemenciával reagáltak a felvetésre”, és „többen annyira komolytalannak tartották, hogy inkább nem közölték véleményüket”.

Az egyik nagy gond „az eltérő vállalati kultúra”, a másik pedig, hogy valószínűleg nem a versenyszférából igazán hiányzó informatikusokat, mérnököket fogják elküldeni a költségvetési szektorból, mert rájuk ott is szükség van, hanem a munkaerőpiacon amúgy is nagy versenyben lévő adminisztratív, irodai dolgozókat fogják elküldeni.

Plusz a jó munkaerő-piaci pozícióval bíró munkavállalók zöme már úgyis a versenyszférában dolgozik. (VG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.