Nagyon egyetért a kvótaügyi alkotmánymódosításban a Fidesz és a Jobbik

POLITIKA
2016 október 11., 14:52
comments 149
Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője. MTI Fotó: Soós Lajos
photo_camera Kósa Lajos végre elégedett. MTI Fotó: Soós Lajos

Egymás kezébe csaptak a kormánypártok és a Jobbik a kvótaellenes alkotmánymódosítás ügyében - jelentette kedd délután az MTI. Kósa Lajos Fidesz-frakció vezető és Volner János, a Jobbik parlamenti csoportjának vezetője jelentette be a hírt az Országház folyosóin.

Eredetileg mind a négy (KDNP-vel mind az öt) parlamenti pártot meghívták az egyeztetésre, de az LMP és az MSZP nem ment el. Így viszont rég látott egyetertésben döntöttek a honatyák az alaptörvény ügyében.

Kósa szerint végre "nem Brüsszel és nem az ENSZ, hanem a magyar hatóságok dönthetik el, hogy egy harmadik országbeli állampolgár egyedi kérelmének helyt adnak-e", és jó hír, hogy már november 8-án el is fogadhatja a parlament a módosítást.

Hasonlóan emelkedett hangulatba került a Jobbik frakcióvezetője. Volner arról beszélt, hogy végre érdemi jogi védelmet kap az ország a kvótákkal szemben. A Jobbik azt is szeretné, ha az alaptörvényhez kapcsolódó betelepítésről szóló törvényt is kétharmadba foglalnák, nehogy a kvóták a hátsó ajtón visszaosonjanak. Volner nagyon viccesen megjegyezte, hogy közreműködnek az érvénytelen "népszavazás okozta károk" mérséklésében.

Az egyeztetésen még ott volt Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője is, de ő és frakciója valószínűleg ezúttal is csak kiegészítő kellékként szolgáltak, ha mondott is, még az MTI sem tartotta érdemesnek az idézésre.

Itt olvasható minden igényt kielégítő elemzésünk az alkotmánymódosítás szövegéről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.