14 emelet magasból zuhant le, miután könyörgött a Tinderen megismert férfinak, hogy engedje haza

bűnügy
2016 október 12., 04:15
comments 70
photo_camera Fotó: Queenslandi bíróság/BBC

Bizarr haláleset tárgyalását tartják Ausztráliában, Queenslandben. A bíróságon lejátszott hangfelvételen egy nő könyörgött egy férfinak, hogy engedje ki a lakásból - aztán lezuhant az erkélyről 14 emelet magasból.

Warriena Wright és Gable Tostee aznap találkoztak először, Tinderen ismerték meg egymást, közös fotó is készült róluk.

Az ügyész szerint Tostee olyan helyzetbe hozta a nőt, hogy utóbbi úgy érezte, az egyetlen menekülési útvonal, ha lemászik az erkélyről, ezért halt meg. Tostee azért lett dühös, mert a nő megdobálta szobadíszekkel - a vád szerint a férfi ezután fojtogatta, majd kizárta az erkélyre.

A védelem szerint viszont Tostee egyszerűen csak védekezett az agresszívvé vált nővel szemben egy "alkohollal és intimitással" teli este után. A hangfelvétel a férfi telefonjával készült, a nő ezen többek között azzal fenyegeztőzik, hogy eltöri az állkapcsát.

"Engedj haza" - hallható a felvételen a nőtől, mire a férfi azt mondja, "engednélek, de rossz lány voltál".

Aztán a veszekedés folytatódik ("Nem kellett volna hagynom, hogy ennyit igyál!"), közvetlenül a zuhanás és a sikítás előtt pedig az hallatszik, hogy a nő megint kéri, engedje őt haza.

Egy szomszéd azt vallotta, látta, ahogy a nő kimászik az erkély szélére. "Itt nem tud lejutni" - mondta neki ekkor. Miután a nő lezuhant, Tostee felhívta az apját, és azt mondta neki: "Nem én okoztam ezt! Nem löktem le!"

Az eset 2014-ben történt. Wright egyébként új-zélandi, vakáción volt Ausztráliában. Az nem merül fel, hogy ő maga lökte volna le a nőt, a védelem szerint pedig sem gyilkosságról, sem emberölésről nincs szó. Ha mégis gyilkosságért ítélik el, életfogytiglant kaphat. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.