A többség szerint rossz irányba tart a világ

POLITIKA
2016 október 13., 14:47
comments 110
  • Jó hír Kövér Lászlónak: nincs egyedül.
  • Rossz hír a többieknek: Kövér László nincs egyedül.

Az Ipsos 25 országban végzett online közvélemény-kutatása szerint a világ lakosságának 62 százaléka úgy véli, az országa rossz irányba tart. A legtöbben (az összes megkérdezett 38 százaléka) a magas munkanélküliségtől tartanak.

Magyarország a pesszimistábban között van, Dél-Koreánál rosszabbnak, de Dél-Afrikánál jobbnak érezzük a kilátásokat. Franciaországban viszont csak minden kilencedik ember bizakodó. Nyugaton a gazdasági számok alapján amúgy sincs sok ok az optimizmusra, ezzel szemben Kína, Szaúd-Arábia és India többsége – vélhetően az elmúlt évek nagy gazdasági fellendülésének köszönhetően – elég elégedett.

Forrás: ipsos.com
photo_camera Forrás: ipsos.com

A magyar megkérdezettek szerint ezek a területek voltak a három legaggasztóbb között:

  1. Az egészségügy helyzete (59 százalék)
  2. A gazdasági és politikai korrupció (58 százalék)
  3. A szegénység és a társadalmi egyenlőtlenség (56 százalék)
Forrás: ipsos.com
photo_camera Forrás: ipsos.com

Az azért vigasztaló, hogy az elmúlt 5 évben nagyjából mindig ugyanennyien gondolták azt, hogy szar minden. Meg persze az is, hogy az online közvélemény-kutatásban az igazán nyomorult helyeken, ahol még internet sincs, nem tudtak részt venni. (Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.