Már a stadionavatón átverte szurkolóit az MTK

futball
2016 október 13., 11:51
comments 144

Ma adják át az új Hidegkuti Stadiont, nem egészen olyan meccsel, ahogyan azt ígérték.

Most már egészen biztos, hogy a meccsre a Bajnokok Ligája résztvevő Sporting Lisszabon lényegében az ificsapatát küldte el, hiszen megérkeztek a játékosok Budapestre. A felnőtt keretből két cserevédő és a harmadik számú kapus tartottak csak velük.

Pedig Deutsch Tamás, az MTK elnöke augusztus 16-án ezt nyilatkozta a klub honlapján:

„A Sporting Lisszabon elnöke, szakvezetése többször hangsúlyozta, hogy megtiszteltetésnek veszi a meghívást, és ellenszolgáltatás nélkül lép pályára, ráadásul a legerősebb együttesével.”Azért a portugálokat hívták meg, mert „a két egyesületet félévszázadosnál is hosszabb sportbarátság fűzi, hiszen 1964-ben a Kupagyőztesek Európa-kupájának döntőjét vívta a két klub labdarúgócsapata”.

Hogy valami nem stimmel, az már a héten kiderült, hiszen az MTK stadionavatójával egy időben a Sporting kupameccset játszik Portugáliában. AZ MTK ezt egyáltalán nem kommunikálta,

Ehhez képest még most kedden is arról beszélt az MTK vezetőedzője, Teodoru Vaszilisz, hogy az MTK játékosoknak is nagy élmény lesz a meccs, hiszen

„egy BL-csapatról beszélünk, akik a Bernebéuban parádéztak, amikor utoljára láttam őket. Közelről ilyen sztárokkal nagyszerű élmény lesz futballozni”.

Ami még jobb hír az 5900 forintos jegyet vásároló szurkolóknak, hogy az MTK legjobb játékosai sem lesznek végig a pályán, hiszen két nap múlva már bajnokit játszanak a listavezető Vasassal, és arra pihennek majd.

Teodoru Vaszilisz ezt úgy vezette fel, hogy „Mindenkinek lehetőséget szeretnék adni, a tizennyolc éveseknek és az idősebbeknek is. A második félidőben lesznek fiatal tehetségek, hogy szokták ők is, meg a szurkolók is őket.”

Most viszont, hogy kiderült, tényleg a B csapatával jött a Sporting, Teodoru Vaszilisz már arról beszélt, hogy

„Mindegy, milyen az ellenfél kerete, és az is, hogy hány évesek a játékosok, portugál csapatról lévén szó, gyors ellenfélre, nehéz, nagy iramú meccsre számíthatunk.”A megnyitó sajtótájékoztatóját ma váratlanul előrébb hozták, így aztán akit érdekelt, az sem nagyon tudott elmenni rá, de legalább nem is kérdezett a kínos helyzetről.

A hivatalos program alapján fél nyolc és 19:55 között ünnepélyes megnyitóbeszédek lesznek az új Hidegkutiban, hogy ki avat, az még titok, de a futballszerető társadalom egy emberként reménykedhet abban, hogy meglepetésként maga a miniszterelnök mond szép szavakat az új, de esztétikai kihívásokkal küzdő stadionról, hiszen megtette ezt az azóta is kínosan kihasználatlan debreceni és a Fradi-stadionban is.

Az MTK stadionja egyébként végül 7,2 milliárd forintba került, ezzel egy férőhelyre számítva itt a legmagasabb a költségek az új magyar stadionok közül.

Deutsch Tamás október elején megerősítette a korábbi ígéretét, hogy pár szezonon belül a korábbi 1000-1500 fős nézőszámot 3-4-szeresére akarja feltornázni. A megnyitóünnepség körül kavarás aligha segít ebben, ahogy a magas jegyárak sem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.