Egy email körüli kavarásból lett balhé az MTK és Csányi Sándor között

sport
2016 október 14., 18:35
comments 84

Csányi Sándor MLSZ-elnök a műsorfüzet szerint felszólalt volna az MTK-stadion avatásán, a milliárdos bankár köszöntő szövege ott szerepelt a brosúrában, Csányi mégsem jelent meg az eseményen. Sokáig ennyi volt, amit egészen biztosan tudtunk.

A többi egy egészen valószerűtlen háttérinformáció- és nyilatkozatháborúnak indult, amit most kezdünk kapisgálni, és a vége az, hogy valószínűleg az MTK-nál bénázták el a dolgot, aztán pedig próbáltak tüzet oltani, amilyen gyorsan csak lehet.

A sztori úgy kezdődött, hogy Csányi Sándor közeléből vicces-pikáns információt kaptunk, miszerint az MLSZ elnök azért nem volt jelen az avatáson, mert egész egyszerűen elfelejtették időben meghívni az MTK-sok. Ebből született ez a cikk:

link Forrás

Mindeközben Szily riporter épp igyekezett befejezni a nyitómeccsről, Orbán Viktor kifütyüléséről, az MTK-ultrák meghökkentő háborújáról, és az élőben egyáltalán nem béna stadionról szóló beszámolóját. Emiatt nem is látta, hogy kiélesedett a cikk, pedig éppen az MTK sajtófőnökével, Szegő Tiborral kezdett csetelni.

Szegő viszont azonnal reagált a megjelentekre, méghozzá azzal a nyilatkozattal, hogy az MTK igenis meghívta Csányit.

Aki jött is volna, de annyira, hogy csütörtökön délelőtt még a sofőrjét is elküldte, hogy az kiválassza, hol fog parkolni a bankelnök a stadionnál. Aztán az ünnepség előtt Deutsch klubelnök azt az üzenetet kapta Csányitól, hogy sajnos mégsem tud jönni, de sok sikert kíván az MTK-nak, és az egyik első hazai bajnokin majd ellátogat a stadionba is.

Ezután újabb MTK-s forrással beszéltünk, aki úgy tudta, a klub biztosan meghívta Csányit írásban is, de Deutsch ezen felül a stadionavató előtt majdnem egy héttel rendezett Magyarország-Svájc vb-selejtezőn élőben is beszélt vele a Groupama Arénában.

Miután megint visszaütöttük a pingponglabdát a Csányi-térfélre, levelet kaptunk Szabó Gergőtől, az MLSZ sajtófőnökétől, a következő szöveggel:

A tegnapi avatóünnepségre nem kapott időben meghívást az MLSZ elnöke, ezért nem tudott megjelenni az Új Hidegkuti Nándor Stadion első mérkőzésén.

Ez szinte egyszerre érkezett meg egy összesítő táblázattal, amit az MTK-tól kaptunk, benne azoknak az MLSZ-eseknek a listájával, akiket a klub szerint emailben hívtak meg az eseményre az MLSZ-ből. Ebben 35 személy szerepel, Csányi elnöktől az elnökségi tagokon át Bernd Storck szövetségi kapitányig. A táblázat azt is jelöli, hogy az illető visszajelzett-e az elektronikus rendszerben, illetve hogy mi volt a válasza. Eszerint Csányi kapott levelet, de nem jelzett vissza.

Az MTK tájékoztatása szerint az első, csoportos meghívót szeptember 29-én 17:11-kor küldte szét az eseményt szervező cég, az emlékeztetőt október 5-én ebédidőben. Ezek után október 6-án az MLSZ-esekkel telefonon egyeztetve megtudták, hogy a csoportos meghívót több szövetségi címzett levelezőrendszere spamnak érzékelte és eltüntette. Ezért október 6-án este fél kilenc tájban minden címzett új, egyéni levelet kapott egy másik címről.

Az MTK-sok a sokadik visszakérdezésünkre külön megerősítették, hogy

"a korábbi gyakorlatnak megfelelően Elnök Úr Titkárságára küldtük meg a meghívót, és megerősítem, hogy mind a három jelzett időpontban megküldésre került."

Időközben az MTK, látva a 444 cikkét, a fenti részleteket megosztotta a Nemzeti Sporttal is. Ebből pedig úgy tűnik, mintha rendben meghívták volna Csányit a meccsre, csak éppenséggel az elnök utolsó pillanatban "halaszthatatlan" programra hivatkozva lemondta.

Ez állítólag eléggé felbőszítette az MLSZ vezetését, mert úgy látszott belőle, mintha Csányi vágta volna ki magát a kötelezettség alól, vagy ők szúrtak volna el valamit. Rá is kérdeztünk a sajtóosztályon ismét, hogy most akkor mikor is hívták meg az elnök urat. Nem is kellett sokat várni a válaszra.

Csányi Sándor - vélhetően technikai okok miatt - csak a mérkőzés előtt néhány órával kapta meg az eseményre szóló hivatalos meghívóját, vagyis nem került be időben a naptárába a stadionavató ünnepség. Ugyanakkor az MLSZ magas szinten képviseltette magát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett első mérkőzésen, hiszen Vági Márton, főtitkár és a válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck is ott volt a Hungária körúton.

Csányi Sándort állítólag igencsak felbosszantotta az eset, ez az MLSZ válaszából is kiolvasható. Hiszen nyílván pontosan tudta, mikor van a meccs, Deutschal is többször beszélgettek róla, meg hát MLSZ-elnök, hogy a világba ne tudná. Mégsem "került be időben a naptárába."

Az biztos, hogy a meccs napján 12 órakor Csányinak nem volt jegye. És persze simán lehet, hogy tényleg az MLSZ levelezőrendszerében akadt el valamit, amitől nem érkeztek meg a meghívók. (Erre utalhat, hogy az MLSZ többi elnökségi tagját, Garancsi Istvánt és társait se látta senki.)

Csányi Sándornak most pont azon a napon kell dühöngenie, és kellemetlenül éreznie magát, amikor amúgy nyilván pezsgőben fürödne, hiszen végképp a padlóra került egykori beosztottjából lett, utált milliárdos ellenfele, Spéder Zoltán.

Csak nehogy valami megbokrosodott levelezőrendszer miatt törjön ki egy újabb háború az Új Bárók között!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.