Montenegróban választanak

Tbg
külföld
2016 október 16., 04:01
comments 53

A győzelemre az eddig is kormányzó, Milo Djukanovic vezette, baloldali Szocialisták Demokratikus Pártjának (DPS) van esélye, ám az erős ellenzék miatt a várakozások szerint szoros lesz a küzdelem.

Milo Djukanovicot támogató gyűlés Podgoricában október 14-én. (AFP/SAVO PRELEVIC)
photo_camera Milo Djukanovicot támogató gyűlés Podgoricában október 14-én. (AFP/SAVO PRELEVIC)

Milo Djukanovic azzal kampányolt, hogy a választások valódi tétje Montenegró megmaradása és európai integrációja, az ellenzék győzelme esetén ugyanis - szerinte - teljes külpolitikai irányváltás történne az országban.

A DPS elnökének szavait látszik alátámasztani az, hogy a tíz pártot tömörítő Demokratikus Front nevű ellenzéki koalíció bejelentette, győzelmük esetén népszavazást írnak ki az ország NATO-tagságáról, lecserélik a himnuszt, és erősítik a kapcsolatot Oroszországgal. A koalíció szlogenje: Mi vagy ők. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.