New York polgármestere is helikopterügybe keveredett

közlekedés
2016 október 18., 16:43
comments 37

Autóval nagyjából 30 perces lett volna az az út Brooklynból Queensbe, amit a New York polgármester, Bill de Blasio péntek délután inkább egy rendőrségi helikopterrel tett meg. Csakhogy az útról fényképek és videók is készültek, így hétfőre már magyarázkodnia kellett a helikopterezés miatt.Bill de Blasio - Fotó: Drew Angerer/Getty Images/AFP

Igaz, hogy de Blasio elődei indokolt esetben gyakran utaztak helikopterrel, de korábban pont ő volt az, aki azt mondta, ez nem az ő stílusa. Ezért különösen kínos, hogy azt sem lehet tudni, egyáltalán hivatalos ügyben használta-e a helikoptert.Ráadásul januárban ő jelentette be, hogy korlátozni fogják a város felett a turisztikai célokra használt helikopterek számát, mert túl nagy zajt okoznak.

A polgármester szóvivője nem volt hajlandó elárulni, hogy hivatalos vagy magán jellegű programról volt szó. Mikor hétfőn a polgármestert riporterek várták a városháza előtt, nem volt hajlandó a helikopterezéssel kapcsolatos kérdésekre válaszolni. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.