Drágul a tej

Legalább 10 százalékkal drágul a tejtermékek ára. Jó drága lesz minden, ami tejes. Egyetlen tejtermék sem menekülhet. Az UHT és ESL tej, a kefir, a joghurt és a sajt ára is drágulni fog. És minden, amiben tej van.

A nemzetközi piaconok bekövetkezett áremelés miatt szinte az összes bolt megemelte a feldolgozónak fizetett átvételi árat az elmúlt időben. Viszont a bolti árak nem emelkedtek, miközben külföldön a termelők akár 30-35 forinttal is többért eladhatták volna a tejet, ahhoz képest, mintha magyar felvásárlókkal üzleteltek volna. Nálunk az átadási ár 70 forint körül mozgott, a spot piacokon 110 forintot is megadtak a vevők a tejért.

A Tej Terméktanács elnöke is arra számít, hogy lassan emelkedni fog a bolti tej ára, ami egyébként még a 2014-ben bevezetett oroszországi embargó után kezdett csökkenni az akkori 110 forintos árszintről, miután az unióban ragadt mennyiség túlkínálatot eredményezett. (hvg.hu)  

További cikkeink
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;