Le Pen a kipát is betiltaná az iszlamista szélsőségesek elleni harcban

külföld
2016 október 19., 16:47
comments 124

A Nemzeti Front színeiben a jövő évi elnökválasztásra gyúró Marine Le Pen minden vallási jelkép hordását betiltaná a közterületeken, így nem csak a fejkendő, a burka vagy a burkini juthatna erre a sorsra, de a kipák is.

Le Pen szerint ez a lépés egy áldozat lenne a szélsőséges iszlamisták elleni harcban. A pártvezér még hétvégén beszélt erről a francia BFMTV nevű csatornának, az idézetről most a Times of Israel írt. A pártvezér azt állítja, győzelme esetén a 2004-es, iskolákra vonatkozó törvényt kiterjesztené minden közterületre.

Le Pen elismeri, hogy ez áldozatot követelne meg sokaktól, de szerinte a helyzet rettenetes a mai Franciaországban.

"Tudom, hogy minden francia, beleértve minden francia zsidót is, megértik, amikor arra kérjük őket, hozzák meg ezt az áldozatot az iszlamista szélsőségek előretörése ellen."- mondta azt interjúban Le Pen. amiben elárulta azt is, hogy meggyőződése, nemzeti érdekről van szó.

Le Pennek nem ez az első ígérete a kampányra, korábban az EU-tagságról szóló népszavazást is ígért, ha megválasztják. A gazdasági kérdések mellett amúgy vélhetően a muszlimokhoz való viszony lehet az elnöki kampány fő témája, ami kedvezhet is a Nemzeti Front jelöltjének, hogy a második fordulóba jusson. (Times of Israel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.