Nagyon emelkedik a Mészáros-közelbe került ex-Buda-Cashes cég részvényárfolyama

media
2016 október 19., 09:04
comments 47

Lendületes emelkedéssel 36 forintra 40 forintra, tehát közel 15 százalékkal emelkedett az Opimus Nyrt. árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén. Látszólag hír nélkül, legalábbis a cég nem tett a napokban semmilyen hivatalos bejelentést. Mintegy 2,5 millió részvény cserélt eddig gazdát.

Az Opimus leányvállalata az az Opimus Press, ami az év elején zárt körben kibocsátott 6 milliárd forintnyi kötvényt, és azóta is azt találgatják a médiapiacon, hogy mit fognak felvásárolni. A pletykák többek között a – talán még mindig Spéder Zoltán tulajdonában álló – CEMP-ről (Index, Portfolio, Napi, Inforádió), és főleg a Népszabadságot a közelmúltban kinyíró Mediaworksről szólnak (Nemzeti Sport, Világgazdaság, megyei lapok, rengeteg magazin).

Az Opimus egyébként korábban a dicstelen véget ért Buda-Cash vezetőinek érdekeltségében volt, azóta viszont zavaros helyzetbe került. A cég jelentős részét offshore cégek birtokolják – egy seychelle-szigeteki és egy nigériai (!) csoport –, a harmadik nagytulajdonos szekszárdi fideszesek cége. A cégben feltűnt Mészáros Lőrinc cégügyi előkóstolója, Csík Zoltán is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.