Hogyan lettem tökéletes DJ, 6 lépésben

ZENE
2016 október 21., 19:27
comments 109

Egyik hétvégén a barátaimmal egy "szórakozóhelyen" "dj"-ztünk, vagyis Youtube-ról raktunk be zenéket a telefonunkról, amire velünk együtt összesen kb. 12 ember táncolt. Hajnali három körül odajött egy pár, akik csak annyit kérdeztek, mielőtt feldúltan távoztak, hogy

Ti már nem is egymásnak adogatjátok a lemezeket, hanem telefonról megy?

Már kelt fel a nap, de még mindig a fejemben járt a mondat. A passzív-agresszív hangvétel miatt teljesen nyilvánvaló volt, hogy csak be akartak szólni valamit a mai fiataloknak, akik TELEFONRÓL nyomatják a zenét a DISZKÓban. De mivel még hosszú volt az út hazafelé, felvetettem egy másik teóriát:

Mi van akkor, ha nem beszólni akartak, csak kómába estek a kiszáradástól a '90-es években egy diszkóban, amiből tegnap ébredtek fel és a kérdésük őszinte volt? Elszégyelltem magam, hogy nem vagyok igazi Dj.

Dani pont másnap küldte át a videót, amin egy férfi az orrával szkreccsel a Fortuna Discóban 1993-ban egy Dj-verseny előselejtezőjén. Megbabonázva néztem és arra gondoltam,

bárcsak 3 évvel idősebb lennék, akkor legalább csecsemőként ott lehettem volna ebben a buliban!

Annyira behúzott, hogy végignéztem az egészet Dj Tégla Youtube-csatornáján. A végére azon kapam magam, hogy véletlenül tökéletes Dj lett belőlem.

Hogyan legyél te is tökéletes Dj?

I. Válassz egy eszméletlenül jó nevet!

Csak ne ezeket, mert ezek már foglaltak.

II. Használd bátrabban a végtagjaid!
Villantsd elő hirtelen lábad és zoknidat egyszercsak a semmiből, mint Buci!

link Forrás

Vegyél példát a kezét egyszerre nyálazó és lábát egyszerre forgató Dj Yo Manről.

link Forrás

III. Használd az érzékszerveid is!
Ha a kezed elfáradt, miért ne vetnéd be az orrod? Andrew J mester mintjára persze előtte érdemes megtörölni!

Dj Budai & Quick az orra mellett a száját is bevetette, módszeréhez csak annyit lehet hozzáfűzni, hogy maximális respekt!

IV. Merj kísérletezni, improvizálj!
Iratkozz ki a zeneiskolából, hagyd ott a négykezes zongoraetüdöket, mert van annál sokkal királyabb is: a hatkezes szkreccselés! Ebben a B.K. Team lehet a tanítómestered:

Lébecolóknak, lógósoknak az olyan hirtelen megoldások állnak jobban, mint a Mash Team-nek a fejre húzott vödör.

Élj úgy, hogy a sírkövedre az legyen ráírva: Jobb volt, mint Dj Rahan.

V. Élvezd!
Tedd azt, amit a szíved diktál, és ha azt diktálja, hogy húzkodd meg ötvenszer a lemezeket, akkor csak utánozd Andrew J-t!

Fontos, hogy a zenét képes legyél átélni úgy, mint a MC G Studio jobbszélső és középső tagja.

Végezetül táncolj, ahogy forr a véred, akárcsak Dj Tothy.

VI. Lépj ki a harmadik dimenzióból!
A Mash Team azon a bűvös 1993-as éjszakán véget vetett a címkézésnek és bebizonyította, hogy nem csak a Dj-pult mögé, hanem rá is lehet állni, de még hogy!

Akármit is csinálsz, a lényeg: mutass hátat a konvencióknak, mint Dj X.

Ha ideáig eljutottál, az azt jelenti, hogy már te is tökéletes DJ vagy. Gratulálok!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.