Szemtelenül jóképű hipszterrendőr vette őrizetbe a befolyásos brazil politikust

külföld
2016 október 21., 12:44
comments 36

Az eddigi legfontosabb letartóztatás történt meg pár napja a modernkori Brazília eddigi legnagyobb korrupciós ügyében: a Dilma Rousseff elleni politikai eljárást kezdeményező korábbi házelnököt, Eduardo Cunchát is elvitték a rendőrök.

A vád szerint Cunha összesen több mint 37 millió dollárnyi kenőpénzt fogadhatott el a Petrobras-féle ügyben.

Fotó: AFP PHOTO / ANDRESSA ANHOLETE
photo_camera Fotó: AFP PHOTO / ANDRESSA ANHOLETE

A politikai felhangok (a korrupt elnök elleni hadjáratot vezető politikus bukott le korrupcióval) mellett, van még egy elem, ami nagyon sokak érdeklődését felkeltette Brazíliában: hogy mennyire jól nézett ki a Cunhát őrizetbe vevő egyik rendőr. A hipszterrendőr tag hamar terjedni kezdett Twitteren és sorra születtek az eltárgyiasító hangulatú bejegyzések.

link Forrás

A rendőrt Lucas Valençának hívják, 30 éves, és pillanatok alatt nagyon népszerű lett az Instagram-fiókja, mostanra 185 ezer követője lett.

A brazil újságírók szerint nem csak arról van szó, hogy Valença átkozottul jól néz ki, hanem hogy a braziloknak nagyon elege lett már a korrupciós hírekből, az évek óta húzódó és látszólag alig haladó Petrobras-nyomozásból és a teljes politikai elit érintettségéből. Most legalább viszont történt valami érdekes.

link Forrás

Cunhát pénzmosással és adócsalással is vádolják, tagad mindent, de azt ígéri, ír majd egy könyvet, amiben tisztázza magát. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.