A Trump Hotels ejti a Trump nevet

gazdaság
2016 október 22., 16:35
comments 59
Trump legújabb, washingtoni luxusszállója. A hotelt megviselte Trump elnöki kampánya, a nyitás után nem sokkal már féláron kellett kínálni a szobákat. Chip Somodevilla/Getty Images
photo_camera Trump legújabb, washingtoni luxusszállója. A hotelt megviselte Trump elnöki kampánya, a nyitás után nem sokkal már féláron kellett kínálni a szobákat. Chip Somodevilla/Getty Images

Nem Trumpról fogja elnevezni új szállodáit a Trump Hotels. A hivatalos indoklás szerint azért, hogy elkülöníthessék egymástól a "luxus" és a "lifestyle" brandjeiket:

"Olyan nevet kerestünk, ami egyrészt tiszteleg a Trump család és hatalmas üzleti sikerei előtt, mégis egyértelműen megkülönbözteti luxusmárkánkat a lifestyle-márkánktól" - mondta a Trump Hotels vezérigazgatója, Eric Danziger.

Az első ilyen új hotelt, amivel az ezredforduló környékén születetteket célozzák, a Scion (Sarj) nevet kapja. Ez lehet amúgy az a célközönség, amit a leginkább riaszthat a Trump név, de a foglalási statisztikák szerint általában is elég riasztóvá vált a politikába beszállt üzletember neve:

a Hipmunk összesítése szerint 2016 első felében 59 százalékkal estek vissza a foglalások

a Trump hotelekben, a nemrég nyílt washingtoni Trump Internationalban pedig már féláron, 500 dollárnál is olcsóbban adták a lakosztályokat egy olyan hétvégén, amikor Washington minden más hoteljében teltház volt, még az 1200 dolláros lakosztályok is elkeltek. (Via Fortune)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.