Két karton vacak sörrel próbált megvesztegeni egy szövetségi ügynököt egy észak-karolinai bíró

bűnügy
2016 október 22., 19:17
comments 84
Amerika tán legrosszabb söre, erős versenyben a Coors Lighttal. Fotó: Austin Kirk / Flickr CC BY 2.0
photo_camera Amerika tán legrosszabb söre, erős versenyben a Coors Lighttal. Fotó: Austin Kirk / Flickr CC BY 2.0

Bűnösnek találta az esküdtszék az észak-karolinai felsőbb bíróság egyik bíróját, Arnold O. Jonest. Jones a vád szerint

két rekesz vacak Bud Light sörrel próbált megvesztegetni egy szövetségi ügynököt,

akit arra próbált rávenni, hogy adja ki neki a felesége és egy harmadik személy sms-einek másolatát. Az esküdtszék egy óránál is rövidebb ideig tárgyalta az ügyét, majd mondta ki bűnösnek a bírót, akinek a védői azonnal jelezték, hogy még a büntetés kiszabása, január 23. előtt fellebbezni fognak.

Véleményük szerint az ügyészeknek ahhoz sem volt elég bizonyítékuk, hogy egyáltalán perre vigyék az ügyet.

Ha a bíróság mégis fenntartaná az ítéletet, az valószínűleg Jones karrierjének is véget vetne, mert a helyi jogi kamara is kénytelen volna eljárást indítani ellene, amely akár engedélyének visszavonásával is járhat.

Azt amúgy maguk Jones védői ismerték be a tárgyaláson, hogy a bíró féltékenységből akarta megszerezni neje és a harmadik személy, egy férfi üzeneteit. "Ezért kérte meg a rendőrt, akit tévesen a barátjának gondolt, hogy hadd nézhessen bele neje sms-eibe. A rendőr pedig igent mondott, pedig nemet kellett volna mondania" - írták beadványukban.

A rendőr - aki a Wayne megyei sheriff mellett az FBI bandaellenes különítményének is dolgozott - aztán az sms-ek helyett kommandósokat küldött Jonesra. (Via News Observer)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.