362 magyar embercsempészt tartóztattak le tavaly Németországban

bűnügy
2016 október 23., 18:30
comments 81
Rendőrök állnak migránsok egy csoportja mellett az M5-ös autópálya mellett, Lajosmizse közelében 2015. szeptember 27-én, ahol elfogták azt a szerb férfit, aki autójában 14 illegális bevándorlóval az igazoltatás elől menekülve balesetet okozott (Fotó: Donka Ferenc / MTI)
photo_camera Rendőrök állnak migránsok egy csoportja mellett az M5-ös autópálya mellett, Lajosmizse közelében 2015. szeptember 27-én, ahol elfogták azt a szerb férfit, aki autójában 14 illegális bevándorlóval az igazoltatás elől menekülve balesetet okozott (Fotó: Donka Ferenc / MTI)

A német Bild am Sonntag kormányzati adatokra hivatkozva azt írja, hogy 2015-ben összesen mintegy 3370 embercsempészt tartóztattak le Németországban. Ez a szám 57 százalékos növekedést jelez, az előző évihez képest.

A részletes adatok is érdekesek: a legtöbb elfogott embercsempész szíriai állampolgár (390), őket követik a románok (370) és a magyarok (362).

Azt is írja a lap, hogy az embercsempészet hirtelen és látványos fellendülése miatt a német kormány több nyomozót tervez bevetni a nemzetközi embercsempész-hálózatok felderítéséhez és felszámolásához.

"Elfogadhatatlan, hogy nem a rászorultság, hanem a pénzügyi lehetőségek és bűnözők határozzák meg, ki kaphat védelmet Németországban" - nyilatkozta a lapnak a kérdésben Thomas de Maiziere német belügyminiszter. (MTI / Bild am Sonntag)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.