Áder János 1956 évfordulója alkalmából előléptette a volt III/II-es operatív tisztet, Tasnádi László rendészeti államtitkárt

POLITIKA
2016 október 23., 05:18
comments 279

„Áder János, Magyarország köztársaság elnöke – a belügyminiszter előterjesztésére – kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül nemzeti ünnepünk, október 23-a, az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének 60., valamint a köztársaság kikiáltásának 27. évfordulója alkalmából előléptette rendőr altábornaggyá Tasnádi László r. vezérőrnagy urat, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkárát” – olvasható a kormány központi honlapjának október 23-i mellékletén.

Áder János köztársasági elnök rendőr altábornaggyá nevezi ki Tasnádi László rendőr vezérőrnagyot a Sándor-palotában október 19-én. Mellettük Simicskó István honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter látható. (Fotó: Bruzák Noémi / MTI)
photo_camera Áder János köztársasági elnök rendőr altábornaggyá nevezi ki Tasnádi László rendőr vezérőrnagyot a Sándor-palotában október 19-én. Mellettük Simicskó István honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter látható. (Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

A rendészeti államtitkárról a két évvel ezelőtti kinevezésekor derült ki, hogy 1989-ben a BRFK állambiztonsági szervének operatív tisztje volt. Tasnádinak ÁVH-s múltú ügynök jelentett Nagy Imre újratemetéséről.

Még a kormányt gyakorlatilag mindenben maximálisan támogató „civil szervezet”, a CÖF is kiborult Tasnádi kinevezésén. Tasnádinak eszébe sem jutott a lemondás, Orbán Viktor pedig azt mondta: ha hiba is volt Tasnádi kinevezése, attól még rendészeti államtitkár marad.

Tasnádi szerint egyébként az 1970-es években jobb volt a nyomozóhatóságok és a titkosszolgálatok koordinációja, mint most, tehát a pártállami múlt már nemhogy nem ciki, hanem egyenesen hivatkozási alap lett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.