Alig tudtak néhányan kimenekülni Aleppóból, máris újra lövik a várost

külföld
2016 október 24., 11:04
comments 101

A korábbiaknál is súlyosabb összecsapásokkal indultak újra a harcok Allepóban a háromnapos humanitárius tűzszünet után. Ennyi idő alatt azonban az ENSZ munkatársai nem tudták kimenekíteni a sebesült civileket a lázadók által ellenőrzött területekről.Aleppói városkép az orosz bombázások után - Fotó: Jawad al Rifai / Anadolu Agency


Az ENSZ munkatársai szerint egyik oldalról sem kapták meg a szükséges biztonsági garanciákat a mentéshez. Az orosz és a szír állami média leginkább a lázadókat vádolta azzal, hogy akadályozták a mentést.

Ennyi idő alatt a segélyszállítmányokat sem tudták eljuttatni a város lázadók által ellenőrzött keleti részére. Mivel gyakorlatilag július óta nem sikerült adományokat juttatniuk a városrészre, nagyon valószínű, hogy az ott rekedt civilek a hónap végére teljesen kifogynak az élelemből.

Ráadásul azon a nyolc folyosón is csak nagyon kevesen tudtak kijutni az ostromlott területről, amelyet az oroszok nyitottak a tűzszünet idejére. De hosszabbítást nem terveznek. Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes szerdán azt mondta: „a humanitárius tűzszünet megújítása nem aktuális”. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.