Deutsch Tamás bevezeti a szegény ember internetét

INTERNET
2016 október 24., 06:42
comments 259

Január 1-től minden magyarországi szolgáltatónál elérhető lesz a Digitális Jólét Alapcsomag – írta meg a Világgazdaság a Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos által vezetett Digitális Jólét Program titkárságára hivatkozva. (A szervezet volt a válasz a felmerülő internetadó elleni nagytüntetésekre.)

Az új alapcsomag a terv szerint a mobilinternet- és a vezetékesinternet-előfizetést is 15 százalékkal teszi olcsóbbá az egyes szolgáltatók kínálatában már szereplő legkedvezőbb internetdíjaknál.

Olyan magánemberek vehetik meg, akiknek az előző egy évben nem volt internet-előfizetésük.

De az alapcsomag tartalmáról még egyeztet a titkárság, tehát nem tudni, milyen sebességet, adatforgalmat és mekkora adatcsomagot lehet olcsón venni.

A Digitális Jólét Alapcsomaggal kapcsolatos kormány-előterjesztést novemberben nyújthatják be.

Az Index azt is felvetette, hogy vajon ez a 15 százalékos, tehát szolgáltatótól függően 150-400 forinttal olcsóbb csomag milyen kedvező hatást hoz majd a hazai internetezésbe. (VG, Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.