Felszámolják a calais-i menekülttábort

külföld
2016 október 24., 06:26
comments 26

Több mint 1200 francia rendőr vezényeltek ki a franciaországi Calais-hoz, hogy megkezdjék az ott felépült menekülttábor felszámolását. A francia hatóságok szerint közel hétezer ember tartózkodhat a táborban. Az ott lakók a bőröndjeikkel, csomagjaikkal az egyik hangár előtt sorakoztak, hogy átszállítsák őket az ország különböző pontjain kialakított 287 átmeneti befogadóközpontba. Már az első nap 2400 embernek el kell hagynia a telepet.Fotó: AFP/Philippe Huguen

A fokozott rendőri készültségre azért van szükség, mert néhányan továbbra is Nagy-Britanniába szeretnének eljutni, ezért várhatón ők tiltakozni fognak az elszállításuk ellen. Emiatt már a hétvégén is voltak összecsapások.

Fotó: Claire Thomas / Anadolu AgencyUgyanakkor Nagy-Britannia belement abba, hogy befogadjon néhányat a táborban tartózkodó, kísérő nélküli gyerekek közül, akik becslések szerint 1300-an lehetnek. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.