Jöhetnek a közérdekű mellbimbók a Facebookon

internetek
2016 október 24., 16:43
comments 89

Módosíthatja a szabályzatát a fél világot behálózó közösségi oldal, és a jövőben mérlegelhetik majd egy-egy poszt esetében a közérdeket, mielőtt a közösségi elvek megsértésére hivatkozva automatikusan törlik azt.

A vállalat közleménye szerint a következő hetekben több olyan tartalmat fognak megengedni a Facebookon, amit az emberek hírértékűnek, jelentősnek vagy közérdekűnek, annak ellenére is, hogy azok esetleg megsértik az oldal tartalmi szabályait.

photo_camera Manuel Cohen / MCOHEN

Annak kitalálásán, hogy ez pontosan hogyan fog kinézni, jelenleg is partnereikkel együttműködve dolgoznak. De a cél az, hogy több képet és hírt lehessen posztolni a jövőben anélkül, hogy ezzel együtt se nőjön az esélye annak, hogy kiskorúak olyan képeket látnak, amiket nem lenne szabad nekik.

Azaz vélhetően a módszer még nincs meg, de valamiféle lépés várható volt a Facebook részéről, mivel sok kritikát kaptak, amiért ész nélkül töröltek egy csomó posztot. Legyen az mellrák ellen küzdelem kampányában felbukkanó női mell vagy a közelmúlt híres esete, amikor a Vietnamban a napalmtámadás elől menekülő meztelen kislány híres fényképe miatt törölték egy norvég lap posztját, amiből aztán még diplomáciai csörte is lett a Facebook és a norvég kormány között.

De hasonló esetekről száz számra érkeztek bejelentések az elmúlt években: művészek, újságírók, civil szervezetek érezték úgy, hogy indok nélkül cenzúrázza őket a közösségi oldal. (Guardian, Facebook)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.