Orbán szerint jogi kérdés, hogy ellentüntetőkre támadtak a Kossuth téren

POLITIKA
2016 október 24., 17:08
comments 209

A hvg.hu kérdezte Orbán Viktort arról, hogy rendben van-e, hogy egy magánkézben lévő biztonsági cég szűrte meg a belépőket és felügyelte a rendet az idei október 23-ai állami ünnepségen, valamint hogy mit szól ahhoz, hogy több alkalommal is rátámadtak az ellene síppal tüntetőkre, valamint újságírókra.

„Jogi kérdésekkel majd a joghatóságok foglalkoznak”

– mondta a verekedésekkel kapcsolatos kérdésre a miniszterelnök, aki az újságíró visszakérdezése után is megismételte a válaszát.

A másik kérdésre, a Valton Security szerepére vonatkozóra pedig kitérő választ adott:

„Méltó megemlékezés volt, amiért köszönetet kell mondani mindenkinek, aki abban részt vett, a szervezőknek, a fellépő művészeknek, mindenkinek, aki eljött és méltó módon fejet hajtott, és az ön által említett biztonsági cégnek is.”

A vasárnap, a Kossuth téren történtekkel több cikkben is foglalkoztunk:

link Forrás

Tbg
2016 október 23., 19:32
Történészveréssel ünnepelték október 23-át

Biztonsági őrök sorfala állta körbe a Kossuth teret, ahol Orbán Viktor beszédet mondott. Őt magát nem is lehetett hallani az ellentüntetőktől. Ungváry Krisztián véres fejjel sípolt tovább, miután megütötték. Ilyen volt október 23.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.