Százmilliót ad a kormány a Petőfi téri ortodox templom tornyának visszaépítésére

vallás
2016 október 24., 10:09
comments 166

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár jelnetette be, hogy a magyar kormány százmillió forinttal támogatja a budapesti Petőfi téren álló Istenszülő elhunyta (Nagyboldogasszony) magyar ortodox székesegyház tornyának újjáépítését.

Az erről szóló szerződést már alá is írták Tyihon podolszki püspökkel, a Magyar Ortodox Egyházmegye kormányzójával. Egyébként a templom déli tornya a II. világháborúban, Budapest ostroma alatt omlott le.Fotó: Google

Soltész Miklós szimbolikus jelentőségűnek nevezte, hogy az 1956-os forradalom 60. évfordulójának másnapján írják alá szerződést. Ugyanis szerinte a magyar emberek 1956-ban a szovjet kommunista rendszer, nem pedig az orosz nemzet és az orosz ortodox egyház ellen keltek fel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.